Kwaliteitskaarten

DIGITALE GELETTERDHEID: Een van de speerpunten van Prodas is dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen op het gebied van digitale geletterdheid. Daarom volgt het kernteam Prodas innovatie nauwgezet alle ontwikkelingen en werkt het samen met belangrijke organen op dit gebied. Het kernteam heeft het aan de hand van o.a. de SLO kwaliteitskaarten 4 praktische Prodas kwaliteitskaarten ontwikkeld rondom alle facetten van digitale geletterdheid. Teams kunnen via het WMK-systeem hun vaardigheden en onderwijskwaliteit op dit gebied onderzoeken, meten en ontwikkelen.

Via de zoekfunctie van de webshop kun je gemakkelijk leenproducten vinden die passen bij één of meer vaardigheden van de Prodas kwaliteitskaarten rondom digitale geletterdheid. Simpelweg door het deelgebied en het nummer van de vaardigheid in te toetsen. Bijvoorbeeld “mediawijsheid 3″ of computational thinking 6”

Daarnaast vind je op onderstaande padlets links naar digitale tools die passen bij iedere vaardigheid van de Prodas kwaliteitskaarten digitale geletterdheid. Vanzelfsprekend blijven de kwaliteitskaarten constant in ontwikkeling.

Lesideeën bij Prodas kwaliteitskaart ICT-vaardigheden

Lesideeën bij Prodas kwaliteitskaart informatievaardigheden

Lesideeën bij Prodas kwaliteitskaart mediawijsheid

Lesideeën bij Prodas kwaliteitskaart computational thinking